Четвер, 25.04.2024, 20:49
.
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Самоврядування
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 
Головна » 2016 » Квітень » 27 » Чорнобиль… Чорний біль української землі
19:33
Чорнобиль… Чорний біль української землі

Чорнобильські дзвони над нами пливуть,

Чорнобильські дзвони нам спать не дають,

Чорнобильські дзвони над миром кричать,

Чорнобильські дзвони — то смерті печать.

Не вірили. Думалось: лихо пройде

І болю не буде — тягар упаде.

Та атом страшенний на землю упав,

О, скільки він горя й печалі завдав.

Чорнобиль… Чорний біль української землі, незагоєна рана на її тілі. Це слово, яке довго в пам’яті прийдешніх поколінь українців буде символом трагедії, символом непоправної біди. Минуло тридцять років з дня смертоносного вибуху на ЧАЕС, який накрив багатьох людей чорним крилом безжалісної радіації, показав, яким немирним може бути «мирний атом», розділив час на «до..» і «після Чорнобиля».

Тема Чорнобиля багатогранна. В ній і недбалість проектувальників та персоналу станції, які допустили таке лихо, і героїчний подвиг пожежників та ліквідаторів аварії, які ціною власного життя закрили людство від смертоносного атому, і злочин комуністичного режиму, який намагався приховати наслідки катастрофи і не поінформував вчасно людей про небезпеку, що нависла над ними, і трагедія мільйонів людей, яким довелося назавжди покинути рідні міста і села в 30-кілометровій зоні відчуження, і екологічна катастрофа Чорнобильської зони, де внаслідок впливу радіації відбуваються мутації, руйнуються живі клітини, змінюється склад крові, сплюндровано тисячі гектарів родючих земель, втрачено величезні площі лісів. А ще проблема «саркофагу», який з часом внаслідок ерозії стає дедалі більш радіоактивним, руйнується, просідає.

Всі ці головні моменти до 30-ї річниці Чорнобильської катастрофи, 26 квітня 2016 року у Васильківській ЗОШ І-ІІІ ступенів № 8 були підкреслені та відкриті під час проведення відкритої виховної години «Тривожні дзвони Чорнобиля. 30 років!» для учнів 6-го класу класним керівником Скакун О.П.

Учні відтворили хронологію подій до і після аварії, згадали подвиг і вшанували пам’ять героїв-пожежників, які першими ринулися у вогнище радіації, зрозуміли глибину та розмах екологічної катастрофи, пов’язаної з аварією на ЧАЕС, ознайомилися з виставкою книг та фотографій, присвяченій цій трагічній події. Виховна година жодну дитину не залишила байдужим, зачепила їх за живе, дала усвідомлення того, що потрібно берегти природу і не допускати помилок минулого, адже нашій планеті досить одного Чорнобиля.

  

 

Переглядів: 412 | Додав: Ольга | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Відділ освіти Васильківської міської ради © 2024
Форма входу
Календар
«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Корисні посилання

Пошук