Субота, 20.04.2024, 10:47
.
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Самоврядування
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 
Головна » 2016 » Лютий » 20 » День вшануванння пам’яті Героїв Небесної Сотні
21:33
День вшануванння пам’яті Героїв Небесної Сотні

20 лютого відзначається День Героїв Небесної Сотні – на знак вшанування відваги, сили духу і стійкості громадян, які віддали своє життя під час Революції гідності (листопад 2013 року – лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.

"Герої ніколи не вмирають, герої в нашій пам'яті"

Саме з цим гаслом розпочався День вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні у Васильківській ЗОШ І-ІІІ ступенів № 8. Головною метою проведених заходів було прищеплення любові до Батьківщини, виховання патріотичної свідомості, бажання стати гідними громадянами України.

Перед початком першого уроку учні заспівали гімн України. Класні керівники розповіли дітям про важливість відзначення цієї дати, ушанувавши пам’ять загиблих на Майдані хвилиною мовчання. Інсталяція подій, що відбувались 2013-2014 роках перенесла дитячу уяву, здавалось, у нереальність: військова каска, шини від колес, фото загиблих та розписаний прапор України. Все це ще раз нагадало учням, про те, що потрібно поважати, пам’ятати та бути вдячними за такі героїчні вчинки заради нашої неньки-України.

Вони боролися за нас,

Не тільки ветерани,

Щоб був в країні нашій лад,

Стояли на Майдані.

Їх всіх і били й катували,

Й погрозами лякали.

Та цього владі було мало

найкращих повбивали.

Їх пам’ятники квітами покриті,

про них всі завжди будуть пам’ятати.

Вони для нас добро зробили.

Важкі рядки вірша відкрили виховну годину в 10 класі. Класний керівник Сломінська Лариса Леонідівна вміло донесла до учнів весь біль нашого народу, всі пройдені переживання.

«Кожен із цієї Небесної Сотні, як і ми з вами мали свою сім`ю, батьків, друзів, захоплення, свої симпатії і свої невідкладні справи. Але поклик їхньої душі саме в цей час призвав їх до боротьби за вільну, демократичну, чесну Україну. Ось вони перед вами, Герої Небесної сотні…».

Здається уривок з тексту, але учні перейнялись душею та серцем до проведеного уроку, показали неймовірну підготовку та дійсне усвідомлення масштабу трагедії та її наслідки. Луцюк Анастасія вразила серця присутніх емоційним виконанням пісні «Не плач мамо».

На підлозі – напис із маленьких свічок «Героям слава», стіл, на столі вишитий рушник, ікона Божої матері, свічка, квіти з чорною стрічкою… Лише підготовка до уроку, а як результат – велика справа перед нашими дітьми, їхнім майбутнім, вільним життям…

  

 

Переглядів: 474 | Додав: Ольга | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Відділ освіти Васильківської міської ради © 2024
Форма входу
Календар
«  Лютий 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29
Корисні посилання

Пошук