П`ятниця, 19.04.2024, 20:27
.
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Самоврядування
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 
Головна » 2015 » Грудень » 29 » Фестиваль інновацій
11:43
Фестиваль інновацій

Використання новітніх технологій у сучасному суспільстві стає необхідним практично в будь-якій сфері діяльності людини. Оволодіння навичками цих технологій ще за шкільною партою багато в чому визначає успішність майбутньої професійної підготовки нинішніх учнів, сприяє розвитку вмінь і навичок застосовувати набуті на урокахзнання на практиці та в реальному житті. Однак цей підхід висуває нові вимоги до підготовки вчителя-предметника, ставить перед ним нові проблеми, змушує освоювати нову техніку й створювати нові методики викладання, засновані на використанні сучасних технологій навчання.

28 грудня 2015 року на базі Васильківської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2 відбувся фестиваль вчителів фізики шкіл міста «Презентую інновацію».

Відкрила фестиваль методист науково-методичного центру Ємельянова О.І., яка підкреслила, що важливою умовою організації навчально-виховного процесу є вибір учителем раціональної системи методів і прийомів активного навчання, використання сучасних технологій у поєднанні з традиційними засобами.

В рамках фестивалю виступили:

  • вчитель-методист Васильківської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2 Слободянюк Л.В. з проблеми «Використання інноваційних технологій навчання в практиці роботи вчителя фізики» та зауважила, що використання інноваційних технологій навчання на уроках фізики полягає в тому, що сучасні досягнення науки та техніки вимагають сучасних уроків, які враховують ці досягнення;
  • вчитель-методист Васильківської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2 Єфімова О.М., яка розкрила тему «Технологія проблемного навчання у роботі з обдарованими дітьми» та підкреслила, що процес навчання повинен бути організований так, щоб зорієнтувати дитину на досягнення нею цілей, які вона сама собі поставила;
  • вчитель фізики Васильківського НВК № 4 Бондар І.Г. та вчитель фізики Васильківської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 8 Патруєва О.О. ознайомили присутніх з використанням на уроках проектного методу навчання.

Під час проведення фестивалю свої методичні посібники презентували:

Бондар І.Г. «Підготовка навчальних проектів до уроків фізики у 7-9-х класах»;

Патруєва О.О. «Метод проектів на уроках фізики та астрономії»;

Слободянюк Л.В. «Використання інноваційних технологій навчання в практиці роботи вчителя фізики».

Використання різноманітних освітніх технологій є результатом творчого підходу вчителя до справи. Такі педагогічні зустрічі з актуальних проблем освіти надихають на подальшу активну діяльність учасників навчально виховного процесу.

  

  

Переглядів: 428 | Додав: Ольга | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Відділ освіти Васильківської міської ради © 2024
Форма входу
Календар
«  Грудень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Корисні посилання

Пошук