П`ятниця, 19.04.2024, 03:59
.
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Самоврядування
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 
Головна » 2019 » Березень » 1 » Інклюзивна освіта: навчаємо та виховуємо разом
15:09
Інклюзивна освіта: навчаємо та виховуємо разом

28 лютого 2019 року на базі Васильківської ЗОШ І-ІІІ ст. № 6 науково-методичним центром відділу освіти проведено панораму педагогічного досвіду: «Інклюзивна освіта: навчаємо та виховуємо разом» для педагогів навчальних закладів освіти міста, які працюють з дітьми із особливими освітніми потребами.

Вчитель інклюзивного класу Васильківської ЗОШ І-ІІІ ст. № 6, лауреат ІІІ етапу ІІ туру всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2019» в номінації «Вчитель інклюзивного класу» Зінченко Алла Володимирівна поділилася сходинками своєї майстерності, враженнями від конкурсу.

Майстер-клас «Формування творчої активності засобами пісочної анімації» провела керівник студії «Пісочна анімація» Васильківського міського ЦДЮТ Коваленко Олена Вадимівна. Цей вид мистецької діяльності дає можливість розкритися творчому потенціалу. Вона поєднує в собі гру світла, піску і уяви. Олена Вадимівна презентувала різні методики і техніки виконання. Цей процес виявився дуже захоплюючим та цікавим.

Практичний психолог КУ «Інклюзивно-ресурсний центр» Васильківської міської ради Марінова Тетяна Вікторівна поділилася з колегами досвідом веденням документації практичного психолога з дітьми із особливими освітніми потребами.

Методист науково-методичного центру Листопад Марина Володимирівна презентувала «Індивідуальну освітню траєкторію дитини з особливими освітніми потребами: алгоритм розроблення індивідуальної програми розвитку». Створення індивідуальної програми розвитку у співпраці з батьками та іншими фахівцями все ще залишається новою практикою для педагогів, які працюють в інклюзивних класах навчальних закладів освіти міста. Втім, їх досвід надзвичайно важливий для формування та поширення знань не тільки про розробку індивідуальних програм розвитку, а й про інклюзивну освіту загалом.

Майстер-клас «Арт-терапія в роботі з дітьми із особливими освітніми потребами» провела Ролік Ольга Олександрівна, практичний психолог Васильківської ЗОШ І-ІІІІ ступенів №9. Заняття було насичене різними техніками з арт-терапії, особливо захоплюючим – малювання в техніці ебру (малювання на воді). Дуже цікавими були такі форми арт-терапії як створення «Чарівного килимка», 3d малюнки (піною), взаємодія з орбізами.

Учитель-логопед КУ «Інклюзивно-ресурсний центр» Васильківської міської ради Бикова Наталія Миколаївна   познайомила присутніх з унікальною системою алгоритмів педагогічної діяльності «Кубік Блума-технологія розвитку критичного мислення молодших школярів». Дитині пропонують не готове знання, а проблему. А вона, використовуючи свій досвід і знання, повинна знайти шляхи вирішення цієї проблеми.

Дефектологи КУ «Інклюзивно-ресурсний центр» Васильківської міської ради Банева Альона Романівна та Сахацька Олена Олександрівна презентували «Особливості взаємодії вчителів, батьків і дітей в інклюзивному просторі» та продемонстрували дидактичні ігри для роботи з дітьми з ООП.

Протягом всього заходу панувала атмосфера творчості та доброзичливості.

Творчих успіхів, шановні педагоги!

Фото

Переглядів: 402 | Додав: Username | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Відділ освіти Васильківської міської ради © 2024
Форма входу
Календар
«  Березень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Корисні посилання

Пошук