Четвер, 28.03.2024, 13:25
.
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Самоврядування
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 
Головна » 2018 » Грудень » 3 » Міський семінар вчителів української мови та літератури
16:44
Міський семінар вчителів української мови та літератури

Міський семінар вчителів української мови та літератури

26 листопада у Васильківському академічному ліцею «Успіх» відбувся міський семінар вчителів української мови та літератури, темою якого було «Розвиток літературної компетентності на уроках української мови і літератури».

У плані семінару – предметний позакласний захід  «Літературний вернісаж «Цвіт нашої нації», мета якого – поглибити вивчене про долі представників Розстріляного Відродження, зацікавити їхньою творчістю; розвивати інтелектуальні здібності; прищеплювати любов до Батьківщини; орієнтувати на справжні життєві цінності – почуття власної та національної гідності, високої моральності.

У будь-якому національному просторі є свій пантеон постатей, які символізують його мистецькі і духовні вершини, стали своєрідними іменами-емблемами, що вирізняють його серед етнокультур. Цей пантеон відсвічує променями національного генія і складається з імен видатних діячів науки, політики,мистецтва…
 Увазі присутніх було представлено літературний вернісаж «Цвіт нашої нації» про життя і творчість поетів Розстріляного Відродження, який підготували вчителі ліцею Іванова О.С ., Скварчінська Л.М., Попель Л. В.
Учні-старшокласники (учасники заходу) продемонстрували артистичні здібності, інтерес до долі митців 20-х – 30-х років XX століття, що були репресовані більшовицьким режимом.

На сцені оживали постаті Миколи Зерова, Євгена Плужника, Михайла Драй-Хмари, Павла Филиповича, Михайля Семенка, Майка Йогансена, Василя Еллана-Блакитного.
Цей літературний вернісаж покликаний орієнтувати ліцеїстів на справжні життєві цінності - почуття власної гідності, патріотизму, національної пам’яті та самосвідомості.

Наступний етап роботи семінару – майстер-клас Яковенко Т.В., вчителя-методиста, з використанням презентації «Інноваційні підходи  до  формування  ключових компетентностей школярів на уроках української мови і літератури в умовах упровадження НУШ», у процесі якого було запропоновано педагогічний практикум «Моделювання прийомів реалізації змістових ліній на уроках української літератури». Учасники семінару, розбившись на групи, творчо працювали над створенням моделей уроків з розкриттям наскрізних ліній «Екологічна безпека і сталий розвиток»  і «Громадянська відповідальність». Були запропоновані для обговорення цікаві проекти за творами «Кайдашева сімя» І. С. Нечуя-Левицького та «Мина Мазайло» Миколи Куліша.

Пропонуємо фото- та відеоматеріали семінару

 

Переглядів: 320 | Додав: Username | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Відділ освіти Васильківської міської ради © 2024
Форма входу
Календар
«  Грудень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Корисні посилання

Пошук