Субота, 20.04.2024, 08:44
.
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Самоврядування
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 
Головна » 2015 » Грудень » 1 » Проведено науково-практичний семінар для керівників навчальних закладів
11:30
Проведено науково-практичний семінар для керівників навчальних закладів

Любіть Україну у сні й наяву,

Вишневу свою Україну.

Красу її вічно живу і нову

І мову її солов’їну

 

25 листопада 2015 року на базі Васильківської ЗОШ І-ІІІ ступені № 7 проведено науково-практичний семінар для керівників навчальних закладів з проблеми «Формування системи патріотичного виховання учнівської молоді в умовах сучасної школи». Головна мета семінару - розкрити технологію побудови ефективної системи національно-патріотичного виховання в умовах загальноосвітнього навчального закладу.

Директор школи Верозуб Олена Ярославівна привітала учасників семінару та розпочала свій виступ словами відомого українського поета В. Сосюри. У своєму виступі вона розкрила особливості формування системи національно-патріотичного виховання у закладі. Яскравим доповненням виступу була презентація «Калейдоскоп шкільного життя», що демонструвала сторінки шкільного життя, фотографії з різних заходів, які були проведені в закладі.

У рамках заходу відбулася зустріч учасників семінару та учнів школи з директором видавництва «САММІТ-КНИГА» Іваном Степуріним, кандидатом технічних наук, Микитою Кашницьким, інструктором з тактичної медицини, автором книжки «Уроки мужності» Валерієм Макеєвим, правозахисником, волонтером, журналістом.

Так, Валерій Макеєв розповів про свою книгу «100 днів полону, або позивний 911» - це книга-сповідь волонтера, який пройшов воєнний Схід України й опинився за гратами у підвалі, документальна розповідь про паралельний вимір, який існує в нашому світі за кілька сотень кілометрів.

Дитячий письменник та волонтер Микити Кашницький представив збірку оповідань «П'ять уроків мужності від історії». «Уроки мужності» - це оповідання про людей, які зуміли змінити хід історії одним вольовим вчинком.

Заступник директора з виховної роботи Петруня Л.І. розповіла про роботу з учнями в рамках пілотного проекту «Юний патріот України» під патронатом народного депутата України В.М. Романюка. Протягом 2014/2015 навчального року учні працювали над створенням персонального щоденника патріота, у якому вони описували свої мрії, бажання, висловлювали свої думки з того чи іншого питання, намагалися допомогти тим, хто цього потребував. Учні-переможці отримали почесні грамоти та головну нагороду – поїздку до Ватикану. Своїми враженнями від роботи у проекті поділилися також учні школи.

На науково-практичний семінар була запрошена автор проекту «Юний патріот України», доктор юридичних наук, професор кафедри міжнародного права КиМУ Миськів Леся Ігорівна, яка у своєму виступі розкрила особливості реалізації проекту, наголосила на важливості виховання національно-свідомого, високоосвіченого, толерантного громадянина-патріота, здатного до саморозвитку та вдосконалення. Леся Ігорівна розповіла про подальшу долю проекту та можливість залучення до його реалізації учнів всіх навчальних закладів міста.

Кульмінаційним завершенням семінару був усний журнал «Віночок українських символів», який підготувала зі своїми учнями вчитель початкових класів ЗОШ І-ІІІ ступенів № 7 Саєнко Ольга Семенівна, керівник міської Школи передового педагогічного досвіду з проблеми «Національно-патріотичне виховання учнів початкових класів».

  

  

  

Переглядів: 707 | Додав: Ольга | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Відділ освіти Васильківської міської ради © 2024
Форма входу
Календар
«  Грудень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Корисні посилання

Пошук