Субота, 20.04.2024, 13:45
.
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Самоврядування
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 
Головна » 2017 » Лютий » 20 » Семінар-практикум учителів біології
10:06
Семінар-практикум учителів біології



 

15 лютого 2017 року на базі Васильківської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 3 відбувся семінар-практикум учителів біології міського методичного об’єднання з впровадження методичних підходів щодо природничої освіти в сучасній українській школі.

Під час проведення семінару-практикуму було розглянуто такі питання:

  1. Моделювання уроків біології в 6-му класі з теми: «Плоди.  Поширення плодів», в 7-му класі «Опора і рух. Види скелету. Значення опорно-рухової системи».

2. Ознайомлення з досвідом роботи вчителів біології:

-  Дробини Олександра Сергійовича з проблеми: «Підвищення ефективності уроку біології шляхом впровадження новітніх технологій».

-  Гурдуялої Олени Михайлівни, з проблеми: «Формування пізнавального інтересу на уроках біології шляхом застосування інтерактивних технологій».

3. Круглий стіл. Формування предметних компетентностей учнів на уроках біології.



 

Шумовська Алла Іванівна, заступник директора з навчально-виховної роботи школи проаналізувала основні методи компетентнісного підходу у процесі вивчення біології вчителями закладу, розкрила реалізацію діяльнісного, особистісно-орієнтованого підходів в контексті впровадження сучасних технологій навчання біології;

Вчителі біології міського методичного об’єднання поділилися досвідом про використання різноманітних інноваційних та інтерактивних методів і прийомів роботи, які розкривають технологію педагогічної системи роботи вчителя.

      Байда Любов Станіславівна, методист науково-методичного центру відділу освіти, в своєму виступі відмітила, що з метою підвищення ефективності реалізації компетентнісного підходу в процесі  викладання біології, доцільно здійснювати компетентнісний підхід до організації методичної роботи в навчальних закладах за допомогою організації науково-методичної роботи на основі процесу саморозвитку педагогів. Використовувати  інноваційні форми методичного супроводу учасників освітнього процесу: майстер-класи, методичні тренінги, методичні практикуми.



 

Переглядів: 380 | Додав: Ольга | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Відділ освіти Васильківської міської ради © 2024
Форма входу
Календар
«  Лютий 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728
Корисні посилання

Пошук