П`ятниця, 29.03.2024, 15:20
.
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Самоврядування
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 
Головна » 2018 » Квітень » 26 » Семінар учителів історії та правознавства
17:50
Семінар учителів історії та правознавства

Семінар учителів історії та правознавства

 

24 квітня 2018 року вчителі історії та правознавства Васильківської ЗОШ І-ІІІ ступенів №7 Пономаренко Ніна Михайлівна та Тітова Любов Миколаївна підготували семінар-практикум на тему «Національно-патріотичне виховання учнів на уроках історії та правознавства» для вчителів історії та правознавства закладів загальної середньої освіти.

У теоретичному блоці було розглянуто питання «Національно-патріотичне виховання учнів в закладі загальної середньої освіти на уроках історії та правознавства» (Пономаренко Н.М., заступник директора з навчально-виховної роботи, вчитель історії та правознавства), «Краєзнавство – складова частина національно – патріотичного виховання учнів на уроках історії» (Тітова Л.М., вчитель історії). Методист науково-методичного центру          Деревянко Л.П. ознайомила присутніх з нормативними документами щодо реалізації правопросвітницького проекту «Я маю право».

Цікавою була екскурсія до історичного музею Данилівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, директор якого Любов Іванівна Бондаренко провела змістовну екскурсію тематичними залами музею з часів заснування села Данилівка, розповіла про історичну участь жителів села у період Другої світової війни 1941-1945 років, про сьогодення Данилівки як сучасного села.

Особливо захоплюючою була екскурсія до сільського народного музею, у якому Любов Іванівна зібрала зразки старожитностей, щоб зберегти пам’ять про минувшину рідного краю. Кімнати музею наповнені предметами побуту, зразками побутового реманенту, домашнього начиння, стародавнього одягу – жіночі й чоловічі сорочки, плахти, свити, хустки й рушники. Одна з кімнат – імпровізована світлиця старої хати, в якій представлено автентичний ткацький верстат, прялки зі зразками тканих виробів. Колектив учителів міста висловив щиру вдячність директору школи Коваленку Віктору Олексійовичу, та Бондаренко Любові Іванівні, у минулому – голова сільської ради, стараннями якої створено ці два музеї, а до села відкрилася дорога сотень шанувальників минувшини, туристів та іноземних гостей.

 

 Фото

 

 

Переглядів: 375 | Додав: Username | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Відділ освіти Васильківської міської ради © 2024
Форма входу
Календар
«  Квітень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Корисні посилання

Пошук