Середа, 24.04.2024, 09:32
.
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Самоврядування
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 
Головна » 2018 » Грудень » 3 » Сучасна психотерапія
16:45
Сучасна психотерапія

І Всеукраїнський науково-практичний фестиваль психології та психотерапії «Сучасна психотерапія» у ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди»

 

 

Сьогодні досить популярно і, навіть, престижно стало звертатися до психотерапевтів та психологів. Відвідування психотерапевтичних сеансів змінює свій статус не тільки кількісно, але й якісно. Професія психолога нині є дуже популярною та потрібною.

У листопаді 2018 року  у ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди» відбувся І Всеукраїнський науково-практичний фестиваль психології та психотерапії «Сучасна психотерапія».

Організаторами фестивалю виступили педагогічний факультет нашого навчального закладу, кафедра менеджменту освіти і практичної психології, навчально-наукова лабораторія арт-терапії та інноваційних технологій психологічного консультування.

На запрошення організаторів фестивалю учасниками  цього заходу стали методисти науково-метдичного центру Деревянко Людмила Петрівна і Деревянко Наталія Геннадіївна.

Метою фестивалю є знайомство з різними напрямками сучасної психотерапії, що представлені в Україні ґрунтовними школами з освітніми стандартами Європейської Асоціації психотерапії.

У фестивалі взяли участь фахівці, орієнтовані на розвиток інноваційних технологій у психології та психотерапії, студенти, які прагнуть до розвитку своїх особистих і професійних якостей, до освоєння нових технологій і психологічних практик, усі, кого цікавить розвиток свого психологічного та духовного потенціалу і хто прагне до самопізнання і творчої реалізації.

Програма фестивалю була достатньо насиченою, адже передбачала ряд майстер-класів, які проводили кваліфіковані спеціалісти, представники секцій Української спілки психотерапевтів, зокрема, Київської філії.

Для учасників фестивалю була можливість познайомитися з різними напрямами сучасної психології та психотерапії, взяти участь у майстер-класах, опрацювати свої проблеми, отримати новий імпульс до подальшого розвитку, подивитися на роботу різних тренерів, показати себе й отримати нові знання, встановити ділові та дружні контакти.

Так, Деревянко Людмила Петрівна мала можливість відвідати  майстер-клас:

Психотерапія співзалежності («Психологічний супровід сімей залежних (технології індивідуальної та групової роботи з спів залежністю»). На майстер-класі були розглянуті методи психологічного супроводу сім’ї в кризових ситуаціях: консультування, терапія, психоаналітичне інтерв’ю. Також здійснили аналіз ситуацій взаємовідносин з членами всієї сім’ї. Тренером цього майстер-класу була Наталія Володарська – гешталь-терапевт, супервізор, ведуча груп, кандидат психологічних наук.

 А Деревянко Наталія Геннадіївна була учасником майстер-класу «Кататимно-імагінативна психотерапія (символдрама) – робота з образами та символами». В ході майстер-класу було представлено опис і методологію психодинамічного методу, основаного на роботі зі «сновидіннями наяву».

Цікавим був майстер-клас  «Комунікативна модель «Чотири вуха», або як краще розуміти один одного та запобігати зайвим конфліктам» – Тетяна Тулупчук, психолог, реєстровий психотерапевт УСП, навчаючий ко-терапевт УСП, голова Секції центрованої на особистості психотерапії Київського філіалу УСП.

Усі учасники  Фестивалю одержали сертифікати.

 

На завершення роботи ми мали змогу поспілкуватися з організатором Фестивалю Кузьменко Тетяною, завідуючою навчально-науковою лабораторією арт-терапії та інноваційних технологій психологічного консультування кафедри менеджменту освіти і практичної психології університету, яка виявила зацікавленість у подальшій співпраці з педагогами і психологами навчальних закладів нашого міста.

На фото – фрагменти з відвіданих майстер-класів.

Фото

Переглядів: 296 | Додав: Username | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Відділ освіти Васильківської міської ради © 2024
Форма входу
Календар
«  Грудень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Корисні посилання

Пошук