Четвер, 25.04.2024, 15:13
.
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Самоврядування
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 
Головна » 2017 » Січень » 23 » Засідання секції педагогів дошкільних навчальних закладів
19:53
Засідання секції педагогів дошкільних навчальних закладів

Третій день Фестивалю

 Завершився фестиваль 17 січня 2017 року роботою засідання секції педагогів дошкільних навчальних закладів, яке відбулося на базі дошкільного навчального закладу № 5 «Дзвіночок». Так, на фестивалі було представлено програму «Культура добросусідства для дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів». Вихователь санаторної групи ДНЗ № 3 «Джерельце» Іващенко С.М. представила досвід роботи з впровадження програми «Український віночок. Київщина». Впровадження Міжнародного проекту «Освіта для сталого розвитку в дії» в роботі з дітьми молодшого та старшого дошкільного віку розкрила вихователь-методист ДНЗ  № 6 «Малятко» Турчин Н.В. Вона поділилася досвідом роботи педагогів закладу  з використання емпауермент-педагогіки в реалізації курсу «Освіта для сталого розвитку для дошкільнят».

Досвідом роботи з використання елементів ейдетики в розвитку мовлення дошкільників поділилась вихователь-методист ДНЗ № 2 «Барвінок» Максакова Л.В. Присутніми було переглянуто фрагменти ейдетичних занять з дітьми раннього, молодшого, середнього та старшого дошкільного віку. Технологію упровадження фізкультурно-оздоровчих технологій представила вихователь-методист ДНЗ № 4 «Сонечко» Сєдова В.П. Про використання музикотерапії розповіли вихователь-методист, практичний психолог Котова С.В. (ДНЗ № 7) та музичний керівник Гаркава К.В. (ДНЗ № 7). Цікавим досвідом роботи з використання музично-ігрових технологій у вихованні культурно-гігієнічних навичок у дітей молодшого дошкільного віку поділилась вихователь ДНЗ № 1 «Журавлик» Терещенко Я.Г. Було переглянуто декілька відео роликів, які висвітлювали особливості використання даної технології в роботі з дітьми.

На фестивалі було представлено довід роботи практичного психолога ДНЗ № 12 «Дюймовочка» з використання методів арт-терапії в роботі з гіперактивними дітьми. Педагогами було надано рекомендації з упровадження елементів арт-терапії в роботу з дітьми.

Досвідом роботи з використання педагогічних технологій у зображувальній діяльності поділилась вихователь ДНЗ № 6 «Малятко» Старих Н.Е, яка розповіла про ефективність впровадження методики розвитку творчих здібностей Людмили Шульги та презентувала програму «Барвиста радість», за якою працює з дошкільнятами. Вихователь ДНЗ № 5 «Дзвіночок» Проценко Н.В. запропонувала для перегляду виставку робіт з використання нетрадиційних технік зображувальної діяльності, а також провела майстер-клас із виготовлення ялинкових прикрас.

Надбання світового педагогічного досвіду, досягнення вітчизняної науки, досвід поколінь теж є також підґрунтям інноваційної діяльності. Досвідом роботи з використання педагогічної спадщини В. Сухомлинського поділилася вихователь-методист ДНЗ № 9 «Тополька» Шевченко Світлана Олександрівна.

Учасники методичного фестивалю мали змогу ознайомитись з виставкою методичних матеріалів щодо упровадженню в практику роботи ДНЗ інноваційних технологій. На завершення роботи було проведено «Відкритий мікрофон». Усі бажаючі мали змогу висловити свою думку стосовно інноваційної діяльності в ДНЗ. Присутніми було відмічено, що методичний фестиваль пройшов цікаво і змістовно. Дана форма методичної роботи є ефективною в роботі з педагогами ДНЗ міста.

Усі доповідачі секцій отримали сертифікати учасників міського фестивалю педагогічних інновацій.

У рамках фестивалю було нагороджено грамотами відділу освіти Васильківської міської ради педагогічних працівників навчальних закладів, які упроваджують інноваційні проекти та програми.

Без сумніву можна сказати, що такі методичні заходи надихають педагогів на нові ідеї щодо упровадження в навчально-виховний процес сучасних педагогічних технологій та цілеспрямовану творчу самоосвітню діяльність.

 

Переглядів: 356 | Додав: Ольга | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Відділ освіти Васильківської міської ради © 2024
Форма входу
Календар
«  Січень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Корисні посилання

Пошук