П`ятниця, 26.04.2024, 17:20
.
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Самоврядування
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 
Головна » 2018 » Лютий » 6 » Формування інформаційно-комунікаційної компетентності учнів на уроках математики
15:44
Формування інформаційно-комунікаційної компетентності учнів на уроках математики

Сучасний етап розвитку української освіти характеризується стійкими тенденціями до формування ключових компетенцій. Це вимагає певного підвищення професійної майстерності вчителя, доозброєння його новими знаннями, сучасними компетенціями, методами і технологіями, які б дозволили йому пере­будувати навчально-виховний процес відповідно до нових вимог і підходів. Актуальною проблемою вчителя у навчанні математики є підготовка учнів до швидкого сприйняття й опрацювання великих обсягів інформаційних даних, озброєння їх сучасними засобами і технологіями, формування інформаційної компетентності.

З цією метою в рамках проведення тижня математики та інформатики 06 лютого 2018 року на базі Васильківської ЗОШ І - ІІІ ступенів №2  відбувся міський семінар-практикум для вчителів математики «Формування інформаційно-комунікаційної компетентності учнів на уроках математики». Учасники семінару ознайомились з досвідом роботи вчителів математики Лесихіної Г.К., Рябініної Л.С. та Щербіни С.А.

 

 

 

В теоретичному блоці виступила Щербіна С.А. з проблеми «Формування інформаційно-комунікаційної компетентності учнів на уроках математики».

Присутні відвідали уроки математики:

  • у 6 класі – інтегрований урок з математики (вчитель Лесихіна Г.К.) та курсу київщинознавства (вчитель Беспалова Т.І.) на тему «Додатні та від’ємні числа. Координатна пряма. Модуль числа. Порівняння чисел»;
  •  у 7 класі (вчитель Рябініна Л.С.) на тему «Сума кутів трикутника».

 З питань підготовки до Міжнародного математичного конкурсу «Кенгуру» виступила методист НМЦ Ємельянова О.І.; підвела підсумки роботи семінару та рекомендувала пропонувати учням більше проблемних та практичних завдань, створювати умови для продовження освіти впродовж життя.

Вчителі математики міста ознайомилися з ефективними прийомами організації роботи з учнями у контексті системно-діяльнісного підходу до навчання.

Переглядів: 555 | Додав: Username | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Відділ освіти Васильківської міської ради © 2024
Форма входу
Календар
«  Лютий 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728
Корисні посилання

Пошук