Субота, 27.04.2024, 03:07
.
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Самоврядування
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 
Головна » 2021 » Грудень » 16 » Харчування учнів закладів загальної  середньої  освіти  та вихованців закладів дошкільної освіти Васильківської міської територіальної гром
11:05
Харчування учнів закладів загальної  середньої  освіти  та вихованців закладів дошкільної освіти Васильківської міської територіальної гром

                                                                                                                                                                                                                        Проєкт

                                                  

                                               

       

ВАСИЛЬКІВСЬКА МІСЬКА РАДА КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

 

РІШЕННЯ

 

 Про організацію харчування учнів закладів загальної  середньої  освіти  та вихованців закладів дошкільної освіти

Васильківської міської територіальної громади

 

Розглянувши лист начальника управління освіти Васильківської міської ради           щодо забезпечення харчування учнів та вихованців закладів освіти, відповідно до частини 3 статті 56 Закону України «Про освіту», частини 3 статті 33 та статті 35 Закону України «Про дошкільну освіту», ст. 5 Закону України «Про охорону дитинства», п. 4 Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, затвердженого Кабінетом Міністрів України від 24 березня 2021 року № 305, Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення безкоштовним харчуванням дітей внутрішньо переміщених осіб», частини 10 статті 7 Закону України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб», «Про  державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям», ст. 10 Закону України Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», Постанови Кабінету Міністрів України № 1243 від 26.08.2002 «Про невідкладні питання діяльності дошкільних та інтернатних навчальних закладів»,  керуючись статтею 32 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет міської ради,

 

ВИРІШИВ:

 

  1. З 01 січня 2022 року для закладів дошкільної освіти і закладів загальної середньої освіти,  яким не надаються кейтерингові послуги (для закладів освіти, яким надаються кейтерингові послуги вартість зміниться після завершення процедури відкритих торгів) встановити:
    1. У закладах дошкільної освіти та дошкільних підрозділах закладів загальної середньої освіти вартість харчування в розмірі 60.00 гривень на дитину в день. Батьки, або особи, які їх замінюють, вносять плату за харчування дітей  у розмірі 40.00 гривень та 20.00 гривень відшкодовується з бюджету Васильківської міської територіальної громади.
    2. У закладах загальної середньої освіти вартість харчування учнів  1-4 класів в розмірі 30.00 гривень на учня в день за кошти батьків, або осіб, які їх замінюють.
    3. У закладах загальної середньої освіти вартість харчування учнів 5-11 класів в розмірі 35.00 гривень на учня в день за кошти батьків, або осіб, які їх замінюють.
  2. Управлінню освіти  Васильківської міської ради (Лілії КОЗАК):
  • забезпечити безкоштовним харчуванням у закладах дошкільної освіти дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей з інвалідністю, дітей із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України "Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям", які навчаються у державних і комунальних закладах дошкільної освіти.
  • звільнити від оплати за харчування батьків, або осіб, які їх замінюють, у  сім'ях,  яких сукупний дохід на кожного  члена сім'ї за попередній квартал не перевищував рівня забезпечення прожиткового мінімуму (гарантованого мінімуму), який щороку встановлюється законом про Державний бюджет України для визначення права на звільнення від плати за харчування дитини у державних і комунальних дошкільних навчальних закладах.
  • забезпечити безкоштовним харчуванням дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей з особливими освітніми потребами, які навчаються у спеціальних та інклюзивних класах (групах), дітей із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України "Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям", які навчаються в закладах дошкільної, загальної середньої освіти.
  • забезпечити пільгові умови оплати за харчування дітей у закладах дошкільної освіти та дошкільних підрозділах закладів загальної середньої освіти для багатодітних родин: 50 відсотків від батьківської плати, а решта вартості харчування відшкодовується за рахунок бюджету Васильківської міської територіальної громади.
  • звільнити від оплати за харчування дітей, батьки яких загинули  під час проведення  антитерористичної операції на сході України та Революції Гідності.
  • забезпечити безкоштовним харчуванням дітей грудного віку та дітей другого року життя, які входять до складу малозабезпечених сімей, дітей грудного віку та дітей раннього віку, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, мають статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій і збройних конфліктів, або з числа внутрішньо переміщених осіб.
  • забезпечити безкоштовним харчуванням дітей з числа внутрішньо переміщених осіб чи дітей, які мають статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій і збройних конфліктів, які навчаються у закладах загальної середньої та дошкільної освіти незалежно від підпорядкування, типів і форми власності.
  • забезпечити безкоштовним харчуванням в закладах загальної середньої та дошкільної освіти міста дітей військовослужбовців на час їх перебування в зоні  проведення АТО та ООС, дітей,  батьки яких загинули при проведенні АТО та ООС, дітей з багатодітних та малозабезпечених сімей учасників АТО та ООС, дітей інвалідів та поранених учасників АТО та ООС;
  • дітей з числа осіб, визначених у статті 10 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».
  • забезпечити безкоштовним харчуванням дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах та не мають документу, що підтверджує їх статус.
  1. Визнати таким, що втратило чинність рішення виконавчого комітету Васильківської міської ради від 23.02.2021 № 37 «Про організацію харчування учнів закладів загальної  середньої  освіти та вихованців закладів дошкільної освіти  Васильківської міської територіальної громади» з 01 січня 2022 року.
  2. Рішення вступає в законну силу з дня його оприлюднення.
  3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на Васильківського міського голову.

 

 

Міський голова                                                                      Наталія БАЛАСИНОВИЧ

 

 

Керуючий справами

виконавчого комітету міської ради                                     Світлана БОРКОВСЬКА

 

 

 

 

 

Переглядів: 304 | Додав: metodist | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Відділ освіти Васильківської міської ради © 2024
Форма входу
Календар
«  Грудень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Корисні посилання

Пошук