П`ятниця, 29.03.2024, 17:58
.
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Самоврядування
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 
Головна » 2017 » Листопад » 20 » Тиждень толерантності
14:57
Тиждень толерантності

Міжнаро́дний день толера́нтності –свято, яке відзначається 16 листопада в усьому світі. Його запровадили у 1995 році за рішенням ЮНЕСКО. Саме цього дня ухвалили Декларацію принципів терпимості. У ній йдеться про рівність усіх людей, незалежно від їхнього віросповідання, етносу або кольору шкіри. Ці принципи закріпили у Загальній декларації прав людини, що проголошує неприйняття усіх форм дискримінації, недопущення геноциду і покарання за нього.

Сьогодні, ратифікувавши основні міжнародні документи із захисту прав людини, наша держава та суспільство ще далекі від того, щоб стверджувати, що толерантність –  це ознака нашого життя.

Навчання починається з дітей, яких варто вчити не просто бути «такими як всі», а, поважаючи інших, висловлювати свою точку зору та відстоювати власну позицію. Тож ЮНЕСКО пропонує відзначати День толерантності у школах і вищих навчальних закладах усіх країн-членів ООН.

Відповідно до наказу відділу освіти Васильківської міської ради від 04.09.2017  № 01-15/359  «Про проведення предметних тижнів та декад» з 13 по 17 листопада  2017 року у навчальних закладах міста проведено тиждень толерантності, в рамках якого організовано багато різноманітних заходів: виховні години, бліц-опитування, вистаки, конкурси, анкетування, круглі столи, лінійки, тренінги тощо.

У Васильківському навчально-виховному комплексі «Гімназія-загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 8» практичним психологом Мартинюк В.В. проведено цього тижня багато цікавих годин, анкетувань, бесід. А саме – для 5-6 класів годину психолога «Міжнародний день Толерантності», анкетування «Наскільки ви толерантні?». Діти 2-3х класів мали можливість здійснити мандрівку до країни ввічливості. З учнями старших класів проведено тренінгові заняття «Чи толерантна ти особистість?». 14 листопада шкільним бібліотекарем Литвиненко І. В. було проведено бібліотечний урок «Мистецтво жити поруч». Бібліотека – один з найбільш підготовлених майданчиків для виховання і пропаганди толерантності. Саме бібліотека може стати місцем зустрічі і співіснування представників різних культур, віросповідань і національностей, «полігоном» з формування нової моделі міжнаціональних відносин.

У Васильківській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 9 кожен день тижня мав свою назву і колір. Розроблено правила для кожного дня:

Понеділок   –  День толерантності

Колір дня – ЗЕЛЕНИЙ

Вівторок –День посмішки та гарного настрою

Колір дня –  ЖОВТИЙ

Середа – День відкритості і тактовності

Колір дня – БІЛИЙ

Четвер –  День взаємопорозуміння

Колір дня – СИНІЙ

П’ятниця   –  День ввічливості

Колір дня ЧЕРВОНИЙ

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 495 | Додав: Username | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Відділ освіти Васильківської міської ради © 2024
Форма входу
Календар
«  Листопад 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Корисні посилання

Пошук