П`ятниця, 26.04.2024, 12:15
.
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Самоврядування
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 
Головна » 2017 » Січень » 3 » Засідання науково-методичної ради науково-методичного центру відділу освіти
08:24
Засідання науково-методичної ради науково-методичного центру відділу освіти
В останні дні грудня місяця 2016 року проведено засідання науково-методичної ради науково-методичного центру відділу освіти На порядок денний винесено такі питання:
1
. Про стан реалізації Концепції національно-патріотичного виховання дітей та молоді у дошкільних та позашкільних навчальних закладах міста.
2. Про забезпечення науково-методичного супроводу індивідуального навчання, інклюзивної освіти в навчальних закладах міста.
3. Про результати реалізації заходів Року англійської мови у 2016 році.
4. Про проведення фестивалю педагогічних інновацій «Упровадження інноваційних технологій – основа інноваційного розвитку навчального закладу».
5.
Про виконання плану курсової перепідготовки педагогічних працівників за І семестр.
6. Про схвалення програм, матеріалів передового педагогічного досвіду, матеріалів педагогічної виставки.
Робота науково-методичної ради розпочалася з виступу голови науково-методичної ради, директора науково-методичного центру Гаркавенко О.В., яка прозвітувала про хід виконання рішень попередньої науково-методичної ради.
По першому питанню виступили методисти науково-методичного центру Дворнік Т.А., Іващенко Л.В., які висвітлили основні аспекти та напрями діяльності дошкільних та позашкільних закладів в рамках реалізації Концепції національно-патріотичного виховання дітей та молоді.
Завідуюча психолого-медико-педагогічною консультацією Листопад М.В., розкрила особливості організації навчально-виховного процесу з дітьми, які перебувають у інклюзивних класах, перспективу створення інклюзивних груп в дошкільних навчальних закладах міста.
Розгляд третього питання розпочався з підведення підсумків реалізації заходів Року англійської мови у 2016 році. На виконання Указу Президента України від 16 листопада 2016 року № 641/6015 «Про оголошення 2016 року Роком англійської мови», з метою підвищення рівня володіння англійською мовою, заохочення дітей та підлітків до вивчення англійської мови, протягом 2016 року у навчальних закладах було проведено ряд заходів для учнів та учителів: тематичні уроки, виховні години, виставки, вікторини, конкурси, міські семінари-практикуми, зустрічі з представниками видавництв «Макмілан», «Пірсон». Продовжує свою роботу і творча група вчителів англійської мови (керівник Дармостук Емма Едуардівна, ЗОШ № 3), яка працювала над пошуком та розробкою методичних матеріалів для учителів з використанням Інтернет-ресурсів. Учителями англійської мови підготовлено ряд навчально-методичних матеріалів з методики викладання предмету.
По четвертому питанню виступила директор науково-методичного центру Гаркавенко О.В., яка зазначила, що протягом 11-13 січня 2017 року планується проведення фестивалю педагогічних інновацій. Це освітянський захід, у рамках якого педагогічні працівники мають можливість представити інноваційні ідеї, авторські методики, технології, окремі інноваційні методи, прийоми та форми роботи, моделі навчального та виховного процесів, управлінської діяльності, розкрити досвід модернізації навчально-виховного процесу. Рада розглянула основні організаційні аспекти щодо підготовки та проведення заходу.
Науково-методичною радою було розглянуто рукописи програм роботи гуртків загальноосвітніх навчальних закладів та питання виконання плану курсової перепідготовки педагогічних працівників за І семестр 2016/2017 навчального року.
Переглядів: 377 | Додав: Ольга | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Відділ освіти Васильківської міської ради © 2024
Форма входу
Календар
«  Січень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Корисні посилання

Пошук