Неділя, 08.09.2024, 03:34
.
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Самоврядування
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 
Головна » 2017 » Листопад » 23 » Система роботи практичного психолога в контексті проблеми шкільної тривожності учнів
15:19
Система роботи практичного психолога в контексті проблеми шкільної тривожності учнів

20 листопада 2017 року у Васильківській ЗОШ І-ІІІ ступенів №9 відбувся семінар-практикум практичних психологів і соціальних педагогів загальноосвітніх навчальних закладів міста, тема якого була «Система роботи практичного психолога в контексті проблеми шкільної тривожності учнів».

 Шевчук Леся Миколаївна, заступник директора з навчально-виховної роботи, ознайомила присутніх з системою роботи практичного психолога та психологічної служби Васильківської ЗОШ І-ІІІ ступенів №9.

Ролік Ольга Олександрівна, практичний психолог цього навчального закладу, виступила з презентацією «Шляхи вивчення дитячої тривожності та способи її уникнення».

Семінар був цікавим і насиченим різними видами вправ і технік з подолання дитячих страхів і тривожності. Так, Каденко Анастасія Віталіївна, соціальний педагог школи, провела з учасниками семінару релаксаційні вправи «Віконечко привітань», «Чарівна фея» та руханку «Жила-була дівчинка». Ролік  Ольга Олександрівна поділилася своїм досвідом, набутим на курсі Стреж Людмили Василівни «Арт-терапія з дітьми різного віку», і провела арт-терапевтичний тренінг «Мій страх і його трансформація». Познайомила з техніками роботи зі страхами «Печера страхів», використання метафоричних асоціативних карт, малювання на вологих серветках. Але особливою родзинкою тренгу стала вправа «М’ячик бажань», під час виконання якої усі присутні й адміністрація навчального закладу виготовили для себе і своєї родини чудовий м’ячик з різнокольорової вовни, в середину якого помістили капсулу із заповітним бажанням.

На завершення роботи зі словами щирої подяки за підготовку і проведення такого змістовного семінару виступила методист науково-методичного центру відділу освіти Деревянко Людмила Петрівна. Запросила до творчої співпраці досвічених фахівців цієї галузі і тих молодих, які щойно влилися у дружний колектив практичних психологів міста.

 

 

 

 

 

Переглядів: 575 | Додав: Username | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Відділ освіти Васильківської міської ради © 2024
Форма входу
Календар
«  Листопад 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Корисні посилання

Пошук