Неділя, 08.09.2024, 05:24
.
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Самоврядування
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 
Головна » 2015 » Травень » 19 » Відбувся семінар-практикум учителів обслуговуючої праці
14:00
Відбувся семінар-практикум учителів обслуговуючої праці

18 травня 2015 року на базі Васильківської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2 відбувся семінар-практикум учителів обслуговуючої праці на тему «Духовне виховання на уроках трудового навчання».

У зв’язку з нагальною необхідністю піднести духовний рівень молоді, з метою збереження своєї української ідентичності, духовних вартостей ужиткового мистецтва і народної творчості, загальнолюдських цінностей, забезпечення оптимальних умов для відродження й утвердження нового українського життєвого простору – простору справжніх національних духовно-культурних цінностей, метою семінару-практикуму було обговорення сучасних підходів до проблеми формування духовно-цілісних орієнтирів школярів на уроках обслуговуючої праці.

Завдання семінару-практикуму: акцентувати увагу на важливих аспектах формування духовності особистості, окреслити основні шляхи вдосконалення педагогічної майстерності щодо формування духовно-цілісних орієнтирів школярів, ознайомитися з досвідом роботи вчителя обслуговуючої праці Савченко Людмили Миколаївни з даної теми.

Учителі обслуговуючої праці загальноосвітніх навчальних закладів міста відвідали уроки обслуговуючої праці у 8-А класі на тему «Композиційні особливості української народної вишивки».

Мета уроків: ознайомити учнів із композицією і стилем, характерними ознаками композиції у вишивці, її регіональними особливостями; навчити складати малюнок української вишивки на основі набутих знань та умінь; розвивати творчість, художні та естетичні здібності; розширювати духовний світ дітей; сприяти формуванню трудових практичних вмінь та національної самосвідомості; виховувати любов і повагу до старших членів родини, любов і шанобливе ставлення до неньки-України; вчити проявляти повагу до рідних, до родинних українських національних звичаїв, традицій, обрядів.

 

Сім’я – це дерево родинне

З безцінним скарбом на гілках,

Сумні і радісні події,

Кому – у прозі, а кому – в віршах.

 

Учениці під керівництвом учителя Савченко Людмили Миколаївни виконували практичну роботу: створювали малюнки родинного дерева.

  

Переглядів: 396 | Додав: Ольга | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Відділ освіти Васильківської міської ради © 2024
Форма входу
Календар
«  Травень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Корисні посилання

Пошук